top of page
  • Writer's pictureענת קרומר

פינת אוכל – בהתאמה אישית

מה יותר חשוב בבית מפינת האוכל, המקום המיועד למפגש משפחה, חברים ואורחים.

המקום שבו קורים הדברים: חוגגים, נזכרים, מספרים, משתפים, מתייעצים, מתווכחים, משלימים,

צוחקים וגם אוכלים ועושים לחיים.

פינת האוכל צריכה להתאים לאורח החיים של הגרים בבית. אני כאדריכלית ומעצבת פנים פגשתי רבים

להם תכננתי את המקום הנכון שנקרא "פינת אוכל" בחרתי את הרהיטים והתאורה הנכונים שלהם יש

משמעות לנוחות, להרגשה טובה ולתחושת החוויה של היושבים בה.


קבלו תיאור של כמה מקרים וכל אחד מכם יוכל להתחבר

עם הסיפור שלו ולחשוב על "פנת האוכל" הנכונה עבורו.

  • הרווק – את הארוחות המשפחתיות אוכל אצל ההורים וביום יום יושב לאכול בחלל המגורים ליד

שולחן הסלון. השולחן שנבחר הוא בעל מנגנון שמגביה אותו לגבהים שונים עד לגובה שולחן אוכל.

כשבאים החברים לצפות במשחק כדורגל הוא יארח אותם עם בירה ליד האי במטבח בכסאות

שמסתובבים לכיוון הרצוי.

  • הסטודנטית – שגם היא לא צריכה שולחן לסועדים רבים אבל אוהבת להרגיש כמו בבית קפה. אצלה

מיקמתי בתוך המטבח הפתוח שולחן עגול על רגל וסביבו שלושה כסאות קלים.




  • זוג שרק התחתנו ומתכננים להגדיל את המשפחה, להם תכננתי שולחן עגול משפחתי ל-6 סועדים.

אין כמו שולחן עגול המשרה אוירה אינטימית וחמימה ומעודד תקשורת בין היושבים סביבו.

  • לזוג יש כבר 3 ילדים - כל ערב הם מתכנסים לארוחה משותפת. את השולחן המשפחתי שלהם

מיקמתי הכי קרוב למטבח בחלל גדול, מנותק מהסלון, חלל המאפשר גם הגדלת השולחן לאירוח

מספר רב יותר של אורחים. במטבח לא ויתרתי על אי ישיבה לשלושה סועדים לארוחות הלא סדורות

של הילדים במהלך היום.



  • זוג הורים שנשאר בבית הגדול, הילדים עזבו את הקן – שיפוץ הבית כלל שינויים מבניים שיתאימו

לאורח חיים החדש בבית. הילדים עם הנכדים יגיעו לארוחות משפחתיות בערבי שישי וחג. במטבח

החדש נקבע אי גדול המאפשר ישיבה משפחתית מצומצמת לארבעה סועדים, שניים מול שניים, עליו

ייאכלו דיירי הבית ארוחות יום יומיות עם שני כסאות עודפים לאירוח ילד או נכד שקופץ לביקור.

בארוחת שישי וחג יפתח שולחן ל-18 סועדים באזור הסלון לצד חלון גדול הצופה לגינה.

  • זוג מתבגר שעברו מהבית הגדול לדירה קטנה בעיר – ביום יום הם יושבים על כסאות האי במטבח

ובימי אירוח משפחתי וחגים הם יפתחו את השולחן הקונזולי – שולחן הפלא. שולחן במראה רהיט

קונזולי צמוד לקיר לא תופס מקום בדירה הקטנה ונפתח עם מסילות טלסקופיות עליהם יונחו משטחי

שולחן שיהפכו אותו לשולחן גדול ביום האירוח.



שולחן האוכל – השחקן הראשי

לבחור נכון - כל המידות, הגבהים, המרחקים, הצורות, והטיפים


גובה פני משטח השולחן - לא פחות ולא יותר מ-75 ס״מ, מותאם לגובה כיסא בגובה סטנדרטי 45 ס״מ

שעובר את המבחן – כשבקיפול הזרועות ב-90 מעלות מיישרים קו עם גובה משטח השולחן.


גובה תחתית משטח השולחן - לא יהיה קטן מ-65 ס״מ כדי להימנע משפשוף רגלי הגבוהים שבינינו

ויאפשר ישיבה רגל על רגל ויחד עם זה יאפשר אחסון משטחי הגדלה תחת המשטח. וזה אפשרי!


מרחק מינימלי מהקיר - המרחק המינימלי מהקיר המקביל לשולחן יהיה 70-80 ס״מ כדי לאפשר מרחב

תמרון בזמן הושבת הסועדים והקימה מהשולחן.


רגלי השולחן - תמיד תעדיפו שולחן עם רגליים\דפנות פנימיות כ-30 ס״מ מקו המשטח שיאפשרו נוחות

לרגלי הסועדים וגמישות בסידור הכיסאות במצב של הגדלה.


משטח השולחן - עגול ריבועי או מלבני -


המשטח העגול - ישיבה סביב שולחן עגול היא הכי אינטימית ומשפחתית. נוכל בה להישיר מבט לכל אחד

מהסועדים. צורת שולחן זו תשאיר את החלל סביבו הכי פחות דחוס. כשולחן להגדלה, השולחן העגול פחות

מתאים ומקשה על אחסון משטחי ההגדלות תחת המשטח.


המשטח הריבועי - השולחן הריבועי הוא הפחות מומלץ ולכן פחות נפוץ. הוא דורש חלל גדול ומרווח גם

שהוא בגודל בסיסי 130\130 ל-6 סועדים ועוד יותר כשהוא נפתח, כמו כן השולחן הריבועי נחשב לפחות נוח

לגישה לצלחות החלוקה באירוח.


המשטח המלבני - המשטח המנצח - הוא השולחן האידיאלי לשולחן אירוח עם יכולת לגדול ולהתאים

למספר רב של סועדים. אורכו הבסיסי צריך להיות מותאם לחלל המיועד לו עם מחשבה על המקום אותו הוא

צריך בזמן ההגדלה.


הגדלה חכמה וחכמה פחות -

קיימים מספר מנגנוני הגדלה המשתלבים אינטגרלית בתוך השולחן ומאפשרים את אחסנת משטחי ההגדלה.

משטחים ה״מקופלים״ מתחת לבסיס השולחן ש״מתיישרים״ עם המשטח בדומה לפתיחת ספר.

המשטח נע על מסילות ממרכז השולחן לצדדים. שולפים את היחידות המאריכות בכמות לפי הצורך.

משטחים הנשלפים משני קצוות השולחן או פתיחה בצורת מגירה שבה נמצאות לשליפה היחידות

המאריכות. מנגנון זה עדיף מקודמו כי במצב של שולחן בסיסי המשטח נראה שלם ללא חריץ

במרכזו. זו ההגדלה החכמה יותר.


הכיסאות - להצלחתו של השולחן - השחקן הראשי של פינת האוכל דרושים כסאות ראויים -

כסאות עם מושבים לא רחבים מידי 43-48 ס״מ, נטולי ידיות, בגובה מושב סטנדרטי 45 ס״מ עם גב לא גבוה

מידי שסוגר את החלל סביב השולחן, לא כבדים שיהיה נוח לנייד אותם, רצוי כסאות נערמים וכמובן כסאות

נוחים לישיבה.


שולחן מתאים במיקום נכון וכסאות ראויים

יהפכו את פנת האוכל ללב הפועם של הבית


3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page