הם קנו בית טורי בקצה הטור עם החצר הכי גדולה ויפה וחשבו, שיוכלו לחפור תחתיו מרתף
וגם להפוך את הבית ממבנה מפלסים למבנה של קומות
אז לא! מה עושים? הורסים ובונים בית חדש.
התחלתי לתכנן בית חדש, היה צורך להרוס את הבית הישן שצמוד לבית השכן במקצועיות, בלווי מהנדס, ע"י ניסור מקדים כדי שההריסה לא תפגע בבניין הצמוד. בנוסף לזה הגישה לאתר הבית הייתה מאד קשה בגלל ששביל הגישה היה ארוך וצר לצד מבני הטור.
מפקח בניה
הפרויקט היה מורכב והתקציב ידוע. מאד שמחתי שבעלי הבית קיבלו את עצתי לקחת מפקח בניה בשלב ההתחלה, כשהייתה בידינו תכנית מוסכמת. בשלב זה המפקח העריך את עלות הפרויקט ונתן את דעתו על פרטי המבנה וגודלו כדי להיצמד למסגרת התקציב. כך גם המשיך מפקח הבניה ללוות את כל שלבי הבניה עד סוף התהליך
הנושאים שהיו באחריות המפקח שעשו את כל ההבדל
עזר ללקוח למצוא קבלן, דאג שהמחיר יהיה רלוונטי ונכון למחיר השוק ושיכלול את כל שלבי וחומרי העבודה.
עזר בעריכת חוזים מול קבלני המשנה ומהנדסים שונים ופיקח על עבודתם.
קבע לוח זמנים לביצוע העבודה והתשלום.
תאם בין הקבלן, האדריכלית, המהנדסים והפועלים השונים.
דאג לקיומן של הבדיקות הבטיחותיות הנדרשות.
טיפל בבעיות שהתגלו תוך כדי עבודה.
דאג לטפסים ולאישורים הנדרשים כדי לקבל את אישור האכלוס הסופי מהעירייה.
המפקח היה נכס ללקוח ולאדריכלית גם יחד הוא שהפך את כל התהליך מרגיש נכון, מסודר ואפילו מהנה. תכננתי והגשתי תכניות להיתר בניה. הבית גדל, גבה, נוספה עליית גג קמורה לאחר שהתקבל אישור למראה חדש ושונה מהמראה של בתי הטור האחרים.
חזית הבית עם הגג הקמור
הגג הקמור
הגג הקמור שנבחר לבית החדש אושר בוועדה והביא לניצול מירבי של אחוזי הבניה בחלל הגג. השהייה בחלל תחת גג כזה היא מאד חווייתית, ובהבדל מגג רעפים, אין בחלל שתחת גג כזה שטחים שאין בהם גובה ראש. כל מי שעוסק בתכנון והתמודד עם הנושא של ניצול חלל גג, נחשף לאבסורד של אי יכולת להשיג את מלוא גודל השטח המותר תחת גג רעפים משופע בגלל אילוצים של מגבלת גובה הבניין, השיפוע הנדרש לגג רעפים והחוק לגבי גובה מעקה נמוך בקצה המבנה ממנו מתחיל השיפוע. לכן אם אוהבים את מראהו של גג קמור ויש אפשרות לקבל עליו אישור וועדה, הוא עדיף בניצול חלל גג. גג קמור מורכב ע"ג קונסטרוקציית ברזל והמשטח הקמור בגרסה הזולה יותר יהיה מלוחות אלומיניום כמו בבית הזה ובגרסה היותר יקרה יהיה מלוחות אבץ.
חדר תחת גג קמור
מדרגות בחלל כפול
אין יפה יותר בעיני ממהלך מדרגות שנמצא בחלל כפול פתוח לשתי קומות כמו שתכננתי בבית הזה. ממהלך המדרגות הזה נצפה חדר האוכל אליו משתלשלת מנורה מהתקרה הגבוהה אל מרכז השולחן. מהלך מדרגות זה עשוי בטון מצופה במשטחי עץ אלון מסיבי. רק בבניה חדשה אפשר לתכנן את מהלך מדרגות הבטון מראש כך שיוכלו לקבל עליהם משטחי עץ מלא בעובי ארבעה ס"מ, זאת בהבדל מחיפוי מדרגות קיימות שם חיפוי העץ יהיה דק יותר כדי להשתלב עם מפלס הרצפות שהמדרגות פוגשות בקומות.
עשו החלטות נכונות:
הבית החדש שהוקם חף מאילוצים של שיפוץ לא כמו הבית בסביון הבית עומד בתקנים החדשים לרעידות אדמה כולל ממ״ד תיקני במרתף, מתאים למשפחה ויעמוד על תילו עוד שנים רבות. בנייתו הייתה בעלות לא גבוהה מהשיפוץ המסיבי שחשבו לעשות.
Kommentare